CST-eli kraniosakraaliterapia
CST- eli kraniosakraaliterapia ja vielä lyhyemmin kranio on lempeää kehoterapiaa. Hoito on hyvin hellä ja samalla syvälle menevä.
Historiaa
Kranion juuret ovat pitkät, mutta moderni muoto alkoi kehittymään 1800-luvun lopussa osteopatian kanssa. Osteopatian perustaja Andrew Taylor Still nähdään kranion modernin historian alkuna. Hänen oppilaansa William Garner Shutherland kehitti kraniaalisen osteopatian löydettyään kehon kraniosakraalirytmin joka on 6-14 kertaa minuutissa.
Hugh Milne toi hoitoon kokonaisvaltaisuutta yhdistämällä länsimaiseen osteopatiaan kiinalaistalääketiedettä.
1970-luvulla John E. Upledger tutki ja antoi hoidolle nimen craniosacral theraphy, nimi tulee takaraivonluusta cranium ja ristiluusta sacral. Upledger käytti tutkimuksissaan röntgenkuvia sekä erilaisia mittauslaitteita joilla tutki selkäydinnesteen liikettä kallossa sekä ristiluussa.
Kenelle ja mihin?
Kraniosakraaliterapia sopii kaiken ikäisille, ihmisille ja eläimille.
- Hoidosta voi saada apua esimerkiksi:
- Pää-, niska ja selkävaivoihin
- Purenta ja hammas ongelmiin
- Migreeniin
- Kiputiloihin, myös krooniseen kipuun
- Stressi, ahdistus, unettomuus, tarkkaivaisuuden häiriöt jne.
Vauvat ja lapset hyötyvät hoidosta myös ja apua voi saada:
Koliikkiin ja suolistovaivoihin
Imemisen ongelmiin
Puheen viivästymiseen
Koirien ja hevosten hoidon aiheena voi olla:
Epäpuhdas liike
Jalkavaivat, myös nivel ja jänne ongelmat
Vinous
Selkä ja rankavaivat
Mitä hoidossa tapahtuu?
Kraniohoitoon kannattaa varata itselleen rennot ja mukavat vaatteet sillä hoidossa ei tarvitse riisuutua.
Hoidossa hoitaja pyrkii vapauttamaan kevyen kosketuksen kautta fyysisiä ja henkisiä jännitteitä kraniosakraalisesta pulssista käsin. Kranio hoito kohdentuu pään (cranium), selkärangan ja ristiluun (sacrum) alueelle ja sitä kautta koko kehoon vaikuttavasti.
Hoito on lempeä ja kehoa ja mieltä rauhoittava kokemus. Hoidossa hermosto rauhoittuu ja kehon nestekierto tehostuu ja kehoon kertyneet kuona aineet lähtevät poistumaan kehosta, veden juontia on siis syytä tehostaa.
Hoidon jälkeen?
Hoidon jälkeen on hyvä suoda itselleen lepoa, juoda reilusti vettä sekä välttää raskasta liikuntaa. Eläinten hoitoon pätee samat säännöt eli ei ratsastusta/lenkkiä hoidon jälkeen, kevyt kävely on ok.
Kraniohoito vaikuttaa kehossa jopa muutaman viikonkin ajan ja keholle on hyvä antaa aikaa asettua. Hoito keskittyy vahvasti tukemaan kehon omaa kykyä parantaa/korjata itse itseään.
Varaus
Varaa tästä itsellesi omaa aikaa ja hyvinvointia. Yhteydenottosi jälkeen olen sinuun yhteyksissä vapaiden aikojen tiimoilta. Hoidon hinta on hinnaston mukainen opiskelijatyö eli 35€/45-55min.
Voit varata ajan myös itsellesi vellosta: https://vello.fi/veera-laukko
Verkosta varattaessa ajat ovat Hallituskadun hoitohuoneelle. Kotikäynnit sekä eläinten hoitokäynnit tulee varata minulta edelleen viestitse joko tällä lomakkeella, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Mikäli soitat ja en ehdi juuri silloin vastaamaan, laitathan viestiä perään jotta voin palata asiaan.